Het Vrije Woord on Stage

HVW on Stage

De Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging en HVV Mechelen nodigen u van harte uit op de eerste editie van Het Vrije Woord on Stage, een nieuwe en spraakmakende lezingenreeks. Een nationaal of internationaal bekende spreker brengt een inspirerend verhaal of stelt een wervend initiatief of activerend project voor dat een antwoord biedt op een actuele maatschappelijke problematiek.

Op 11 januari 2015 wordt de spits afgebeten door de jonge Antwerpse onderneemster Sihame El Kaouakibi. Zij werd bekend met haar jongerenproject Let's Go Urban en zij publiceerde in 2013 haar eerste boek #BELIEVE, een positief en activerend pleidooi voor een andere kijk op de jeugd.

Volgens Sihame El Kaouakibi zijn jongeren de sleutel tot de toekomst. Zij doet een oproep aan het beleid en de samenleving om de oogkleppen af te werpen, de vooroordelen te laten varen en de kracht en het talent van jongeren aan te spreken. #BELIEVE wiloptimaal inzetten op die kracht van jongeren en wil die jongeren stimuleren en 'goesting geven'.

Sihame El Kaouakibi (°1986) sleepte al diverse culturele prijzen in de wacht en figureerde in de lijst van 30 sterke vrouwen die de wereld veranderden en in de lijst van de 25 invloedrijkste allochtonen in België van het tijdschrift Knack.

De lezing #BELIEVE wordt ingeleid door Dirk Verhofstadt.

Praktische info:

Lezing gevolgd door Nieuwjaarsreceptie HVV met livemuziek door ensemble Los Del Trè

Zondag 11 januari 2015, deuren open 13.30 uur

Stadsschouwburg Mechelen, Keizerstraat 3 (parking vlakbij)

Inkom: € 5 (€ 3 voor leden HVV)

Inschrijven via nationaal secretariaat HVV, nil [dot] paredisath-vv [dot] be, T. 03 233 70 32

< Terug naar nieuwsoverzicht