Kleine genoegens. (The School of Life)

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /home/hvv1b/public_html/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 76.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/hvv1b/public_html/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 76.
Non-fictieNon-fictie
boek-afbeelding: 
Auteur: 
Erik de Vries (vertaling)
Uitgeverij: 
Nijgh & Van Ditmar, 2017
ISBN: 
978 90 388 0444 6

The School of Life is een wereldwijde organisatie met aandacht voor emotionele intelligentie, met name psychologie, filosofie en cultuur. Ze probe-ren een antwoord te geven op de belangrijke le-vensvragen.
Ze willen zelfinzicht, compassie en communicatie bevorderen. Ze organiseren cursussen en events (zie: www.theschooloflife.com/antwerp/kalender) en ze maken video’s (zie: www.youtube.com/theschooloflifetv).
Ze schrijven boeken en ontwikkelen spullen die je aan het denken zetten, zoals conversatieboxen met verrassende vragen.
Veel van deze producten kun je online aankopen via www.theschooloflife.com/shop of je gaat naar hun café & shop in Antwerpen (adres: Munthof, Muntstraat 2, 2000 Antwerpen).

Dit boek is mooi uitgegeven: harde kaft met gou-den letters, een prachtig geel schutblad en bij elke hoofdstuk een knappe kleurenfoto, Het mist al-leen nog een leeslint. Het bevat 52 beschrijvingen - voor de 52 weken van het jaar - van kleine, niet-commerciële genoegens. Het stimuleert je om met meer aandacht naar de dingen om je heen te kij-ken.

Als je de tijd neemt voor kleine dingen, merk je dat ze soms een grote betekenis kunnen hebben. We zijn vaak op zoek naar groot genot omdat we denken dat dat beter is. Maar groot genot kost vaak veel geld en is soms ook nog eens slecht voor het milieu. Terwijl de kleine genoegens overal te vinden zijn, als we er maar oog voor hebben.
Dit boek helpt je daarbij. Het wijst ons op de mooie, kleine, dagdagelijkse dingen des levens. Zoals een geliefde oude trui, de schoonheid van de nacht of de madeliefjes in het gras. Want even stilstaan om van iets kleins te genieten geeft rust en balans en soms zelfs troost.

 

Els Meelker