Zahir-avond: 'Wat met ons recht op privacy bij het gebruik van de sociale media?'

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /home/hvv1b/public_html/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/hvv1b/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
din, 2017-10-17 19:30 - 22:00
Regio: 
Oost-Vlaanderen
type van activiteit: 
Overige
Afdeling: 

Meer en meer verloopt onze communicatie via de kanalen van het internet.
Vinden we het nodig/noodzakelijk dat een specifieke individuele sleutel op onze berichten verhindert dat iedereen, buiten wijzelf en de geadresseerde(n), onze communicatie kan lezen en zelfs voor bepaalde doeleinden kan gebruiken?
Vinden we het aanvaardbaar dat staatsorganen onze berichten kunnen onderscheppen? 
In naam van bestrijding van terrorisme bv., of om zich te voorzien van informatie van gelijk welke aard dan ook, welke de veiligheidsdiensten noodzakelijk achten (i.v.m. nakende sociale acties bv).
Vinden we het normaal dat onze communicatie via de internetkanalen enkel door verzender(s) en bedoelde ontvanger(s) kan gelezen worden.  Dus beschermd wordt met E2E-(End-2-End) inscriptie.   
Dient het recht op privacy als een burgerrecht onvoorwaardelijk te zijn en dus zonder enige vorm van afwijking?   Er loopt in die aard een voorstel voor een nieuwe Europese wetgeving.
Dienen we te aanvaarden dat in bepaalde gevallen het noodzakelijk kan zijn om afwijkingen toe te staan?  Zij het onder toezicht van de rechtelijke macht.
Maar wat indien onze maatschappij afglijdt naar een minder democratische  eigenheid?
Op dinsdag 17 oktober willen we hierover graag filosoferen.    En dit met een vrije en open geest, maar tevens ook met een respectvolle ingesteldheid voor tegengestelde meningen.

Voor meer informatie kan je steeds terecht bij Gustaaf De Meersman via videokontakt [dot] gdmattelenet [dot] be of telefonisch op T 09 330 35 77.

Locatie

Geuzenhuis
Kantienberg 9 9000 Gent
Belgium
51° 2' 29.2128" N, 3° 43' 43.086" E
<< Keer terug naar de kalender