'Over God; waarom het bestaan van de god van het christendom moeilijk aan te nemen is' – lezing door prof. dr. em. Etienne Vermeersch

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /home/hvv1b/public_html/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/hvv1b/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
maa, 2017-09-18 20:00
Regio: 
Antwerpen
type van activiteit: 
Lezing / spreker
Afdeling: 
Organisator: 
i.s.m. UPV Lier, huisvandeMens Lier en Vormingplus Mechelen-Lier, met ondersteuning van IMD

Toen hij als jonge man aan de godsbewijzen begon te twijfelen, besliste Etienne VERMEERSCH zijn twijfels door een “sprong naar God” te overbruggen en  als jezuïet in het klooster te treden. In het klooster stelde hij zoveel interne zwakheden en inconsistenties vast dat hij het pad van het atheïsme insloeg. Met zijn recente boek “Over God” stelt hij met een onontkoombare overtuigingskracht dat we het bestaan van de God van het christendom, de islam en het jodendom op rationeel-wetenschappelijke gronden niet kunnen aannemen. Maar ook op ethische gronden : als een God/Allah/Jahweh almachtig en liefdadig, barmhartig en erbarmend zou zijn, waarom is er dan zoveel kwaad, lijden en ongerechtigheid in de wereld? Aan de hand van de inzichten inzake “cognitieve dissonantie” legt hij uit waarom mensen om gevoelsmatige geloofsredenen niet altijd in staat zijn het rationele betoog te aanvaarden.

Prijs: € 4 / € 2 (leden, jongeren, Gomor-pashouders)
Info: hvv [dot] vrijdenkendlierattelenet [dot] be, upv [dot] kernlieratgmail [dot] com, lieratdemens [dot] nu
T.: 03 480 89 23 of 0495 431 429

Locatie

Stadsschouwburg Vredeberg
Vredebergstraat 12-14 2500 Lier
Belgium
51° 7' 54.138" N, 4° 34' 19.7436" E
<< Keer terug naar de kalender