'Kierkegaard. Vader van het existentialisme en cultuurcriticus. Nog altijd actueel' – lezing door prof. Karl Verstrynge

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /home/hvv1b/public_html/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 76.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/hvv1b/public_html/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 76.
woe, 2017-10-18 19:30
Regio: 
Limburg
type van activiteit: 
Lezing / spreker
Afdeling: 
Organisator: 
i.s.m. HVV Leopoldsburg

De Deense filosoof en theoloog Søren Kierkegaard (1813-1855) staat geboekstaafd als de vader van het existentialisme en inspiratiebron voor bij ons meer bekende filosofen zoals Jean Paul Sartre en Martin Heidegger.

Tegen de geest van zijn tijd in bestreed hij de ‘systeembouwers’ uit de speculatieve wijsbegeerte die immers de gehele werkelijkheid door middel van het denken wilden verklaren. 

De kritiek van Kierkegaard op de toenmalige tijdsgeest en cultuur is nog altijd actueel voor een kritische analyse van onze tijd en cultuur.

Karl Verstrynge doceert ethiek, toegepaste ethiek en existentiële filosofie aan de VUB. Hij is voorzitter van het ‘Centrum voor Ethiek en Humanisme’ en van de vzw Kierkegaard Werken.

Inschrijven verplicht: hvv [dot] westlimburgatgmail [dot] com, T 011 344658 (Marie-Laure Sturbois)
Bijdrage: 4 € ; HVV leden 3 €

Locatie

CC Leopoldsburg
Kastanjedreef 1
Belgium
51° 19' 16.7628" N, 3° 18' 3.6144" E
<< Keer terug naar de kalender